امان همه ما از کرونا ویروس بریده شد. یک روز آمار افزایش می یابد و یک روز کاهش. البته که وضعیت از شرایط روزهای ابتدائی بهتر شده اما این ویروس بسیار کوچک هنوز در کمین تک تک همه باقی است و در تجمع ها می تواند خود را به راحتی منتشر نماید. من در این روزهای قرنطینه تصمیم گرفته ام یک متن را از منبع ایتالیایی به فارسی تحت عنوان "کرونا ویروس: چه زمانی و چگونه خاتمه خواهد یافت؟" ترجمه نمایم. اما خبرهای بسیار خوش و واضح در ارتباط با این موضوع در دست نیست. البته نیاز نیست خیلی هم نگران شوید چون فعلا همه چی به خود شما بستگی خواهد داشت و می توانید با رعایت موارد بهداشت شخصی و اجتماعی از گرفتاری این ویروس در امان باشید.

پایان کرونا با ایجاد پدیده "مقاومت ایمنی"

این مضوع هرچند کوتاه موردی است که بسیاری از محققان از آن اطمینان دارند و معنای آن این است که در هر جامعه تعداد زیادی از انسان ها باید به این ویروس دچار شوند تا این ویروس به مرور زمان در بدن ها تضعیف گردد. در چنین شرایطی ویروس به یک بیماری سرماخوردگی معمولی مبدل گشته و تاثیرات کشنده خود را از دست خواهد داد. که این امر بر میزان مرگ و میر در جامعه می افزاید. اما چنانچه متخصصان تصمیم گیرند که از این طریق مشکل را حل نمایند دو راه پیش روی همه ما خواهد بود: راه اول این است که در چنین شرایطی واکسن این ویروس تهیه شود و به حداکثر جمعیت یک جامعه تزریق شود. راه دوم به شکل دیگری است و خطر بیشتری دارد. در راه دوم این ویروس باید میان همه جمعیت منتشر شود تا پدیده "مقاومت ایمنی " رخ دهد. در چنین شرایطی این ویروس ضعیف و به اندازه یک سرماخوردگی معمولی خواهد شد. لیکن مشکل این مسیر این است که هنوز کسی نمی داند چقدر زمان نیاز خواهد بود تا جهان یا یک جامعه به چنین مرحله ای در مقابل کروناویروس جدید COVID - 19 قرار گیرد و البته هزینه مرتبط به امور بهداشتی و درمانی در این مورد به طور حتم بسیار زیاد است.

قرنطینه و نابودی کرونا ویروس در سه مرحله

بسیاری از کشورها و از میان آن ها ایتالیا به عنوان کشوری که با این ویروس در خط مقدم مبارزه می کند یک جدول پیش بینی روند این ویروس تهیه شده. هرچند این ویروس غیرقابل پیش بینی است اما به لطف پیشرفت فناوری و دانش بشر و تجربیاتی که از زمان ست خود روی زمین خدا به دست آورده می توان پیش بینی هایی را در نظر گرفت. مر حله اول تا قبل از 13 آوریل به عنوان قرنطینه و تعطیلی تمام کسب و کارها و مراکز خدماتی به جز مراکز درمانی و فوریتی شناخته می شود. پس از 13 آوریل وارد مرحله دوم این ویروس شده ایم و در این مرحله بسیاری از کسب وکارها می توانند فعالیت مورد نظر خود را آغاز نمایند لیکن تحت شرایطی که به "هم زیستی با ویروس کرونا" شناخته می شود. و در مرحله سوم که امیدواریم به زودی رخ دهد اکثر مکان های عمومی بازگشایی شده اند و فعالیت های خود را از سر گرفته اند. مکان هایی مانند استادیوم ها، تالارهای عروسی و غیره.

برخی از محققان امیدوارم با فرارسیدن ایام تابستان در کشورهای متعدد و گرم شدن هوا این ویروس توانایی زیست خود را از دست بدهد اما در چنین شرایطی فرضیه فصلی بودن این ویروس مطرح خواهد شد که البته محققان در ارتباط با این فرضیه مطمئن نیستند. برخی از محققان باور دارند که در فصل پاییز این ویروس مجدد از سر گرفته خواهد شد و حتی قدرت بیشتری و موج شیوع بیشتری را در همه کشورها با کاهش دمای هوا از سر خواهد گرفت.

دو سنایرو برای پایان کروناویروس CIVD-19

محققان از جمله Jonathan D. Quick به عنوان خالق اثر معروف "پایان اپیدمی و تهدید علیه بشریت و چگونگی توقف آن" دو سناریو را که بسیاری از محققان با وی هم نظر می باشند در نظر گرفته. 

 

1. در بسیاری از کشورها فرضیه شیوع این ویروس قابل کنترل خواهد بود و به این وسیله ویروس منقرض خواهد شد.

2. در بدترین حالت ویروس جهانی خواهد شد تا به یک ویروس بومی مبدل شود و این یعنی به صورت دائمی در جهان خواهد چرخید تا علائمی نظیر سرماخوردگی، تب و آنفولانزا از خود منتشر نماید.


بسیاری از داشمندان و محققان با این مورد دوم موافق هستند و باوردارند که در نهایت انسان ها مجبور خواهند شد تا منتظر بومی شدن این ویروس باشند و مانند چهار ویروس دیگر کرونایی علائمی شبیه آنفولانزا و سرماخوردگی معمولی را از خود نشان دهد و محقق ما Jonathan D. Quick هم بر سناریو دوم خود تاکید دارد و اعتقاد دارد این ویروس تا زمان کشف واکسن به انتقال زنجیره ای خود ادامه خواهد داد تا از شخصی به شخص دیگر منتقل شود و به یک سرماخوردگی شبه آنفولانزا مبدل گردد. و البته در چنین شرایطی باز سوالاتی پیش روی بشر خواهد بود و آن اینکه چقدر این بیماری کماکان می تواند خطرناک باشد؟

 

پ.ن: این مطلب ترجمه بخشی از متون مندرج در

این مقاله به زبان ایتالیایی توسط بنده می باشد.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها