قهوه در سراسر جهان تاریخ گسترده ای دارد و مردم در هر نقطه از کره زمین قهوه های خاص خود را مورد استفاده قرار می دهند. به عنوان نمونه در خاورمیانه قهوه عربی یا قهوه ترکی شهرت فراوانی دارد. لیکن در اروپا قهوه ایتالیایی بسایر معروف و پرطرفدار است و پس از اروپا در قاره آمریکای شمالی قهوه آمریکایی و قاره آمریکای جنوبی یا آمریکای لاتین قهوه تحت عنوان جاوا شهرت زیادی خواهد داشت. همه این اتفاقات برای چای نیز رخ میدهد. چای ایرانی، چای روسی، چای انگلیسی و چای چینی که سبک های مختلفی از چای هستند. لیکن این مطلب تنها به قهوه ایتالیایی اختصاص داده شد.

مصرف قهوه در ایتالیا برابر با مصرف چای در ایران است. یعن همانگونه که در ایران ما شاهد مصرف چای می باشیم و آن را می توانیم در اداره ها، سازمان ها و خانه های خود بیابیم در اروپا و به ویژه ایتالیا قهوه چنین حالتی دارد. و البته قهوه رایحه تلخ خاص خود را دارد که در هر محیط سرو شده کاملا قابل استشماق می باشد. این اتفاق برای ایتالیایی ها بسیار خاطره انگیز و دوست داشتنی است. بیشتر ایتالیایی ها قهوه را در سه وعده مینوشند. هنگام صبحانه با تیکه کوچکی از یک شیرینی که محبوب ترین آن شیرینی کرونا است. هنگام ناهار با مقداری شکر جهت کمک به تغذیه و هضم غذا و شب جهت پیشگیری از سردردی که به آن عادت نموده اند.

چنانچه در ایتالیا تمایل داشته باشید قهوه ای را سرو کنید که کافئین نداشته باشد کافی است از اصطلاح Decafeinato استفاده کنید. در این اصطلاح شما به متصدی کافه بیان می کنید که قهوه بدون کافئین را سروخواهید کرد. ازآنجا که ایتالیا مرجع قهوه های ناب اروپایی است بنابراین انواع متعددی از این نوشیدنی در این کشور سرو می وشد. رایج ترین نوع قهوه اسپرسو و ماکیاتو نام دارد لذا سایر موارد مانند قهوه دابل، قهوه آمریکایی، شیرقهوه هم سفارش داده می شوند. بر اساس عادتی که ایتالیایی ها دارند قهوه های اسپرسو را در کافه ها به صورت ایستاده و فوری سرو می کنند. چراکه قهوه اسپرسو در یک فنجان بسیار کوچک چینی ریخته می شود.

این مردم عادت دارند در ترکیبات قهوه خود از دانه های Dark Arabic و Robusta به صورت تفت داده شده و پودر شده استفاده کنند که باعث خواهند شد قهوه طعم بسیار دلپذیری داشته باشد. اگر دقت کرده باشید پس از سرو قهوه تلخی خاصی در دهان باقی ماند و برای همین ایتالیایی ها پس از سرو قهوه کمی آب می نوشند تا طعم تلخ آن از بین برود و دهانشان تمیز شود. شاید جالب باشد بدانید که در ایتالیا آدامس و شکلات هایی با طعم های متفاوت قهوه وجود دارند که اگر به خود قهوه دسترسی نداشته باشید از آنها می توانید استفاده کنید.

ونیز، کافه فلوریانا و قهوه ناب ایتالیایی

اما چنانچه جویای تاریخ قهوه و تحول آن در جهان به ویژه در ایتالیا هستید شهر ونیز را فراموش نکنید. ونیز شهری است که مردم آن نوع مصرف قهوه را دگرگون ساختند. تصویر ایتدای این مطلب اختصاص داده شده به کافه فلوریانا. یک کافه قدیمی که از سال 1720 میلادی تا کنون به مکانی مبدل گشته که قهوه را به گردشگرها و ایتالیایی ها تحویل می دهد. البته در همین شهر بود که دستگاه بخار قهوه برای جوشاندن آن در جهان اختراع شد. و مردم ونیز به عنوان پیشکسوت قهوه در جهان شناخته می شوند. آنها نام خود را با خلق دستگاهی قهوه جوش بنام "ماکیاتو" ایجاد نمودند. اکنون در خانه هر ایتالیایی یکی از این دستگاه ها با دیزاین سنتی و ساده خودش یافت می شود. لذا سعی کنید هرگز از قهوه ناب ایتالیایی چشم پوشی نکنید و سعی کنید این قهوه را به یاد داشته باشید و آن را حتما مصرف کنید.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها