اگر جسورانه بگویم، همیشه در فرآیند فراگیری یک زبان جدید مخالف روش های نوین یا "شخصی سازی شده" هستم. هرچند چنین متدی می تواند به یادگیری آسوده یک زبان به زبان آموز کمک بزرگی نماید اما سخت اعتقاد دارم در مسیر زبان آموزی باید سنت آموزش یک زبان را که در آن همه چیز از الفبا و آشنایی با صداها و آواهای حروف یک زبان آغاز می شود، شروع کرد. این تعصب من بی علت نیست. چراکه با روش های نوین آموزشی و متدهای شخصی شده خیلی ها می توانند زودتر از روش سنتی که من در ذهن دارم یک زبان را یاد بگیرند لیکن هنوز در دانش آن ها نقص های فراوانی وجود دارد. زبان آموزانی که می توانند صحبت کنند اما مشکلات دستورزبانی زیادی در مکالمه آن هاست که حاصل همین روش های نوین است.

اما گذشته از همه این ها و به دور از هرگونه نقد، گوش کردن که رابطه مستقیم با بخش ناخودآگاه ذهن دارد، می تواند نه به عنوان یک روش آموزشی بلکه تنها به عنوان یک مکمل در کنار کلاس های آموزشی توسط زبان آموز مورد استفاده قرار گیرد. شما می توانید با تکیه بر مهارت شنیداری خود و جان و دل سپردن به فایل های صوتی زبان خود را تقویت نمائید و حتی نوع بیان جملات را در زبان جدید بیاموزید و از آنها هنگام مکالمه بهره مند شوید. که البته مبحث یادگیری یک زبان از طریق مهارت شنیداری خود شاید یک گرایش مرتبط با زبان شناسی باشد. البته می توان نوعی مبحث میان رشته ای به شمار رود که از علوم مذکور مشتق می شود. در نتیجه یادگیری یک زبان به نظر من از طریق مهارت شنیداری یک روش آموزشی نیست بلکه مکمل آموزشی است.

اما چگونه امکان دارد با مکمل شنیداری زبان را تقویت کنیم؟

همانطور که از نامش برای ما مشخص است این مکمل یک متدشنیداری است اما روش کار بان آن اینگونه نیست که هنگام رانندگی، قبل از خواب یا مثلا هر زمان که بیکار شدیم دو هندزفری را در گوش قرار دهیم و سعی کنیم فقط بشنویم یا بفهمیم. هرچند این کار اشتباه نیست اما کاملا صحیح نیست. روش شنیداری تنها اسم این متدآموزشی به شمار می رود لیکن از نظر علمی سایر امور دیگر را شامل می شود و حداقل در چنین مواردی به ساعت ها سعی و مطالعه نیاز خواهد بود که مختصر به صورت سرتیتر در ادامه درج نمودم:

1. گوش کردن و نوشتن هم زمان

2. گوش کردن و تکرار کردن واژه هایی که میشنویم

3. گوش کردن و یافت واژگانی که آن ها را نمیشناسیم

4. گوش دادن خالی پیش از خواب

چون بیش از این قصد ندارم مبحث را در این مطلب گسترش دهم لیکن هر کدام از موارد فوق را در آینده به صورت مجزا و مفصل در مسیر زبان آموزی شرح خواهم داد. و البته امیدوارم این عادت اشتباه زبان آموزان با مطالعه این مطلب اصلاح شود و بدانند که منظور از متد شنیداری، روش آموزشی آن نیست و گوش کردن قبل از خواب، زمان بیکاری یا هنگام رانندگی محدود نمی شود.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها